Četvrtak, 28 listopada, 2021

Ocu stalo srce, a onda mu je kćerka spasila život na najnevjerovatniji način – VIDEO

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Izi Mekaron (9) spasila je život svom ocu Kolinu, kada je uspjela da mu ponovo pokrene srce koje je stalo zbog anafilaktičkog šoka.

Djevojčica Izi Mekaron (9) spasila je svom ocu, Kolinu (35) život kada je doživeo težak anafilaktički šok zbog alergijske reakcije. On je izgubio svjest i stalo mu je srce, a dok je njegova supruga Debi zvala hitnu pomoć, devojčica je pokušala da pokrene očevo srce.

Najprije je pokušala rukama, ali odmah je uvidela da joj šake nisu dovoljno snažne, pa je zato nastavila da stopalima snažno gazi očev grudni koš.

-Baš sam ga jako šutirala. Mama me je naučila da pružam prvu pomoć, ali vidjela sam da nisam dovoljno jaka da to uradim rukama. Mnogo sam se uplašila. Bolničari su mi posle kazali da bih mogla da budem doktor, ili medicinska sestra. A mama mi je ispričala da je u bolnicu stigao s velikim otiskom mog stopala na grudima – priča djevojčica, koja je u svojoj školi u Derbiširu u Velikoj Britaniji, dobila nagradu za hrabrost.

Njena majka Debi vjeruje da ju je u potpunosti zaslužila.

– Bila sam van sebe, ali Izi je preuzela stvar. Ne mogu da vjerujem šta je uradila. Stvarno mislim da bi sva djeca trebalo da uče prvu pomoć – ponosno kaže.

Kada su bolničari hitne pomoći stigli, Izi je ocu još uvijek masirala srce na svoj originalni način, i do tog trenutka je već uspjela da ga ponovo pokrene. Nakon toga su misiju spasavanja preuzeli profesionalci: na putu do bolnice je dobio dvije injekcije adrenalina, a u bolnici je brigu o njemu preuzeo specijalista.

U anafilaktički šok mogu da zapadnu osobe koje pate od alergija. Odlikuje se naglim pojavljivanjem simptoma u koje spadaju jak svrab, oticanje lica i suzokože usta i grla, otežano disanje, iznenadni pad krvnog pritiska, i nepravilan rad ili potpuni prestanak rada srca. Ako se ne interveniše hitno, može da nastupi i smrt.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo