Srijeda, 27 siječnja, 2021

Očuh djevojčice poginule u razornom potresu: ‘Danas ispraćamo posebnu djevojčicu velikog srca‘

Autor:Dnevno.hr

Nemojte propustiti

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

HRVATSKA – Nakon što je 29. decembra u razornom potresu od 6.2 po Richteru preminula 13-godišnja Laura, obitelj i prijatelji danas se oprostila od nesretno stradale djevojčice.

“Želim da ljudi znaju koliko je ona bila posebna djevojčica. Bila je vesela i više od svega voljela je pjesmu i ples, bila je toliko velikodušna, imala je tako veliko srce. 22. prosinca je navršila 13 godina i dobila je novac od bake i djeda za rođendan i ona ga je potrošila tako da je nama svima kupila poklone za Božić. Bila je nevjerojatna”, rekao je za Index.hr očuhom preminule djevojčice Darko Čulig koji je Lauru upoznao prije pet godina.

Objasnio je kako je djevojčici u početku bilo teško priviknuti se na njega i na očevu ovu suprugu, no Darko dodaje kako je Lauru jako volio.

“Nas dvoje smo imali divan odnos, pun ljubavi i povjerenja. Ona bi se prije meni povjerila oko nečega nego roditeljima, ja sam joj bio osoba od povjerenja, prvom bi mi otkrila neke stvari i tko joj je bio simpatija i ako je nešto napravila pa bi mi često znala reći: ‘Darko, budi na mojoj strani.’ Jako je voljela pjesmu i ples, trebali smo je poslati na neki supertalent show. Nikad ništa nije željela, bila je izrazito skromna, velikodušna, mislila je na sve nas. Išla je stalno baki i djedu u posjetu da vidi kako su. Mene je vječito navečer voljela zezati, igrala se stalno”, opisao ju je njen očuh za Index.

Odmah nakon potresa društvenim mrežama i medijima proširio se bolan video krikova Laurine majke Snježane, koja je svoje dijete pronašla mrtvo.

“Supruga je taj dan odmah primila injekciju, sad je na tabletama, ovo je nezamislivo teško, no ona je isto nevjerojatno jaka. Taj dan kad se to dogodilo Laura je bila u gradu s bakom, tetkom i sestričnom. Ja sam bio u kući i jedva sam izašao iz nje, supruga mi je bila na poslu. Nisam je mogao dobiti na telefon. Prvo sam otrčao do punca da njih spasim, onda sam otišao do auta da dođem nekako do grada i tad sam zapazio suprugu, rekla mi je: ‘Vodi me na Trg, Lauru je nešto poklopilo.’ Nju je zvao bivši suprug kojega su zvali da je Laura stradala, dalje sve znate”, ispričao nam je potreseni Darko.

Danas je u 14 sati sprovod u Petrinji na Svetom Benediktu. Iako je rečeno da sprovod bude u krugu obitelji, Darko kaže da ne može nikome reći da ne dođe.

“Tko god želi neka dođe”, rekao je Laurin očuh i dodao kako je supruga molila šogora da slika sprovod, da ja jednog dana kad smogne snage vidi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Loše vijesti: Njemački poslodavci smanjili planove zapošljavanja u 2021. godini

Među pružaocima usluga, brojke o zapošljavanju i otpuštanjima su manje-više uravnotežene. Konsultantske kompanije za IT sektor i menadžment namjeravaju...

Možda vas zanima i ovo