Subota, 13 kolovoza, 2022

Od 1. augusta novi cjenovnik poštanskih usluga BH Pošta

Nemojte propustiti

Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo obavijestilo je svoje poslovne partnere i korisnike usluga da je, u skladu s Odlukom o jedinstvenoj tarifnoj politici za rezervisane poštanske usluge na području BiH, koju je donijelo Vijeće Agencije za poštanski promet BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH dalo saglasnost na novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta.

Novi cjenovnik, koji je proizašao iz Odluke Agencije koja podrazumijeva da tarife rezervisanih poštanskih usluga moraju biti transparentne i jednake na cijelom području BiH, obavezao je javne poštanske operateratere u BiH da svoje postojeće cjenovnike usklade s Odlukom, što dotad nije bilo jedinstveno rješeno.

Stupanjem na snagu novog cjenovnika poštanskih usluga, sva tri javna poštanska operatera u BiH (JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, HP Mostar i Pošte RS AD Banja Luka) imat će jedinstven cjenovnik i nomenklaturu poštanskih usluga.

Polazna osnova za usklađivanje cjenovnika je utvrđena osnovna cijena standardiziranog pisma, mase do 20. grama u iznosu 0,90 KM, iz čije cijene su izračunate cijene ostalih poštanskih usluga.

Novi cjenovnik poštanskih usluga JP BH Pošta stupit će na snagu 1. augusta 2013. i bit će objavljen na zvaničnoj web stranici www.posta.ba, te na izvodima iz cjenovnika poštanskih usluga JP BH Pošta koji se nalaze u svakoj poštanskoj jedinici.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Dodatne informacije u vezi s novim cjenovnikom poštanskih usluga moguće je dobiti pozivom na broj 1312 – Kontakt centar, saopćeno je iz JP BH Pošta.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo