Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Od 1. januara: Nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 750 KM mjesečno

Preporučeno

Novina ovog zakonskog rješenja je i uplata doprinosa za zdravstveno i penzijsko-invalidsko osiguranje, što je značajan benefit i proširenje prava za nezaposlenog roditelja četvoro i više djece.

Narodna skupština Republike Srpske sinoć je na Petoj posebnoj sjednici jednoglasno usvojila Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj, te izmjene više zakona kojima se omogućava ostvarivanje prava ove kategorije stanovništva a to su: Zakon o dopunama Zakona o doprinosima, Zakon o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju, sve po hitnom postupku.

Upravo se čita:  Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

Primjena Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u ovom bh. entitetu predviđena je od 1. januara, a njime se uspostavlja pravo na novčanu naknadu jednom od nezaposlenih roditelja četvoro i više djece od kojih je jedno maloljetno u mjesečnom iznosu od neto 750 KM. Novina ovog zakonskog rješenja je i uplata doprinosa za zdravstveno i penzijsko-invalidsko osiguranje, što je značajan benefit i proširenje prava za nezaposlenog roditelja četvoro i više djece.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Evo kako izgleda dvorište para za koji se sumnja da je ubio djecu, pa sebe: Na vratima stoji upozorenje

U dvorištu kuće u Petrovaradinu u kojoj je sinoć otkriven jeziv zločin, trenutno nema nikoga, a na ulazu stan...

Još vijesti za vas