Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Od 1. jula u BiH poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

Preporučeno

Tako će od 20. juna ove godine “diva slims” i “diva violet slims” koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste “drine” biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila je nove cijene cigareta, a koje će važiti od 1. jula, javlja Dnevni avaz.

Cigarete “Tvornice duhana Rovinj” (TDR) i to 44 vrste, poskupjet će od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Upravo se čita:  Četvorica radnika iz BiH uhvaćena u teškoj krađi: Napravili štetu od nekoliko stotina hiljada eura

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

– Također, sarajevska poslovnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca – rečeno je iz UIO.

Upravo se čita:  Drama u BiH: Olujni vjetar oborio dalekovod i izazvao požar, stanovnici evakuirani

Tako će od 20. juna ove godine “diva slims” i “diva violet slims” koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste “drine” biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

 

Podsjećamo, početkom ove godine nije bilo poskupljenja. Također, proizvođači mogu uvijek u toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

– Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO 30 dana prije početka primjene novih cijena – kazali su u UIO.

Upravo se čita:  Ministri šest država EU: Podrška otvaranju pregovora sa BiH do kraja godine

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo