Subota, 22 siječnja, 2022

Od 10 do 15 sati u SCC-u građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine

Nemojte propustiti

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19.

Tokom ovog vikenda nastavlja se vakcinacija u tržnom centru SCC. Oba dana vikenda u periodu od 10:00 do 15:00 sati na vakcinalnom punktu građani će se moći vakcinisati, revakcinisati ili primiti booster dozu.

Na raspolaganju su vakcine Pfizer i Sinopharm.

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše booster dozama.

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19. Osobe koje su prebolovale Covid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.

Podsjećamo, akcija “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. novembra. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 6.000 građana.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić i sam će tokom vikenda primiti treću dozu vakcine, a pozvao je sve ministre u Vladi KS koji mogu, kao i stručne službe Vlade KS da se odazovu na javnu vakcinaciju i tako pozovu i građane na vakcinaciju.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo