Nedjelja, 19 rujna, 2021

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

Autor:Srna

Nemojte propustiti

“Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva.

Svi putnici koji dolaze u Njemačku od vikenda će morati da predoče dokaz o imunitetu na Covid 19, bilo da se radi o potvrdi o vakcinaciji ili preležanoj bolesti ili da pokažu negativan rezultat testa na virus korona, javio je njemački list Spiegel.

Plan, u koji je Spiegel imao uvid u Ministarstvu zdravlja Njemačke, odražava rastuću zabrinutost njemačkih regionalnih i federalnih lidera da bi porast broja zaraženih u turističkim mjestima mogao da doprinese četvrtom talasu epidemije kada se Nijemci vrate sa ljetovanja.

“Nivo prenošenja zaraze u Njemačkoj trenutno je prilično nizak u odnosu na druge zemlje. Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva.

Njemačke vlasti sada zahtijevaju negativan test ili dokaz o imunutetu samo od takozvanih rizičnih područja u kojima se brzo širi zaraza i gdje su registrovani novi sojevi virusa korona, a to su u Evropi trenutno Velika Britanija, Španija i Holandija.

Pravila se drugačije primjenjuju na aerodromima i graničnim prelazima, a regionalni lideri žele da ih učine dosljednijim.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo