Utorak, 18 siječnja, 2022

Od ponedjeljka strožiji uslovi za ulazak u Austriju: Oni koji nisu primili treću dozu moraju na granici pokazati PCR test ili ići u karantenu

Nemojte propustiti

Djeca školske dobi smiju ući u državu s dokazima o dovoljnom testiranju, što znači tri puta sedmično. Za mlađe od 12 godina ne vrijede te mjere.

Austrija je zbog omikron varijante koronavirusa odlučila pooštriti uslove na granicama, pa će od ponedjeljka samo vakcinisanima s tri doze i oni koji su preboljeli kovid-19 moći slobodno ući u državu, rekao je ministar zdravstva Volfgang Mueckstein.

Oni koji nisu primili treću dozu vakcine moraju na granici pokazati PCR test ili ići u karantenu nakon dolaska. Izolacija će završavati nakon PCR testiranja i negativnog testa.

To se ne odnosi na trudnice i one koji se ne mogu vakcinisati iz zdravstvenih razloga, što se mora dokazati medicinskom potvrdom. Posebna pravila donesena su za djecu.

Djeca školske dobi smiju ući u državu s dokazima o dovoljnom testiranju, što znači tri puta sedmično. Za mlađe od 12 godina ne vrijede te mjere.

“Ova stroža pravila su veliki izazov, posebno za one koji za božićne praznike putuju u inozemstvo. No one su posebno potrebne u ovom razdoblju u kojem se Austrija bori protiv širenja omikrona”, rekao je Mieckstein.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo