Petak, 15 listopada, 2021

Od sada za sve predstave Narodnog pozorišta moguća i online rezervacija

Nemojte propustiti

Narodno pozorište Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo

Saradnja Narodnog pozorišta Sarajevo i kompanije ATLANTBiH bila je tema konferencije za novinare koja je održana danas u ovom pozorištu.

Cilj saradnje je tehničko opremanje i osavremenjivanje Narodnog pozorišta te realizacija projekta online naručivanja karata putem web i mobilnih platformi.

Kako je rečeno na pres-konferenciji, do ove saradnje došlo je sasvim slučajno. Naime u želji da bude sigurna da će imati kartu za predstavu koju želi da pogleda prijateljica vlasnika kompanije ATLANTBiH je pokušala ranije rezervirati kartu i to online.

Međutim, pozorište nije imalo tu mogućnost.

I onda se desilo da su ATLANTBiH kontaktirtali Narodno pozorište donirali im potrebnu opremu koju ova institucija nije imala i uradili sve da bi rezervacija karata bila što efikasnija. A donacija se između ostalog sastoji od računara, monitora, laptopa.

– Danas će Narodno pozorište zahvaljujući partneru ATLANTBiH preuzeti tehničku opremu koja će nam omogućiti lakši i kvalitetniji rad. Posebno nas raduje što će prvi put u BiH biti moguće direktno rezervisati karte za pozorište putem www.navigator.ba. Ljubitelji teatra su sada samo jednim klikom udaljeni od rezervacije karata s aktualnog repertoara – izjavila je Gordana Hrenovica, v.d. direktora Narodnog pozorišta Sarajevo.

Kako je rekla Hrenovica kad je dobila ponudu od ove kompanije za donaciju u prvo vrijeme nije mogla vjerovati da se neko sjetio da Narodnom pozorištu od sebe pokloni i opremu i znanje.

– ATLANTBiH je od danas ponosni partner Narodnog pozorišta Sarajevo i veoma smo sretni da naše dugogodišnje znanje, iskustvo i resurse sada možemo barem dijelom iskoristiti za poboljšanje rada i značaja kulture u BiH, koja je, nažalost, već godinama degradirana. Nadamo se da će i ostale kompanije prepoznati vrijednosti društveno odgovornog poslovanja i da će nam se pridružiti s resursima koji su njima dostupni – naglasio je Milad Čerkić, izvršni direktor ATLANTBiH.

Platforma kompanije ATLANT – www.navigator.ba ovim projektom najavljuje novine na najpopularnijem gradskom vodiču za pretragu ulica i popularnih mjesta u Sarajevu. Osim pregleda lokacija i ulica navigator uskoro uvodi i pregled svih relevantnih događaja.

Na pres-konferenciji je upriličeno i svečano potpisivanje Ugovora, te prijem tehničke opreme. Ugovor o saradnji je potpisan u trajanju od godinu dana.

ATLANTBiH je vodeća kompanija za razvoj softvera i outsourcing u Bosni i Hercegovini. Rade za neke od najcjenjenijih i najuglednijh kompanija u svijetu, uključujući Apple i Nokiu i razvijaju sopstvene Start-Up projekte i proizvode, kao što su www.navigator.ba i www.pycsell.com.

Kako se moglo čuti ova kompanija redovno donira opremu institicijama od društvenog značaja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo