Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Od šefa na poklon dobila nož kojim je ubila muža

Nemojte propustiti

Žena koja je osuđena za ubistvo svoga partnera poslala je pismo svome poslodavcu u kojem mu je zahvalila za Božićni poklon – nož kojim je ubila partnera.

121227ubistvo

Jeanette Javell (42) je ubila Ingemara Wallina (49) u njihovom domu u gradu Högbo u Švedskoj, koristeći nož za rezanje pečenja koji je dobila od svoje firme kao Božićni poklon. Partnera je ubola više od 30 puta.

U pismu koji je svom poslodavcu poslala iz zatvora, Jeanette je rekla: “Usput, hvala vam na Božićnom poklonu – upalilo je!”

Javell, majka petero djece je napala Wallina, koji također ima dvoje djece iz prijašnjeg braka, na početku ljeta ove godine, što je veliki praznik u Skandinaviji.

Od 30 uboda koje je zadala svom partneru, najmanje tri su bila fatalna, piše švedski list Aftonbladet.

Par se upoznao ranije ove iste godine i zajedno su kupili kuću malo prije ubistva koje se desilo 22. juna.

Nakon ubistva, Jeanette je otišla u kupatilo i oprala krv s noža. Potom je svojim mobilnim telefonom fotografirala mrtvo tijelo svoga partnera.

Fotografije su uslikane u 02:50 i 02:58 u noći ubistva, a kasnije su pronađene na njenom telefonu. Ona je izjavila da je fotografije snimila kako bi policija vjerovala u njenu priču.

Nakon što je odvezla troje svoje djece, koji su u vrijeme ubistva bili u kući, do rođaka u Štokholmu, Jeanette je navodno otišla do bivšeg radnog kolege kojem je rekla: “Ubila sam ga. Ubila sam ga!”

Iako ona tvrdi da ga je ubila u samoodbrani, policija nije pronašla nikakve dokaze koji bi upućivali na to da se ona branila. Šta više, mrtvozornik je izjavio da je, po svemu sudeći, Ingemar ubijen dok je spavao ili kad se tek budio.

Ona je za svoj zločin osuđena na 15 godina zatvora, iako je tvrdila da se “ničega ne sjeća i da je to sve bio nesretni događaj”.

 

(Dnevni avaz)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nemaju serum, pa građanima objašnjavaju šta ne smiju raditi ako ih ugrize zmija

– Pacijenti s ugrizom zmije se nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad prevoze u KBC Mostar na...

Možda vas zanima i ovo