Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Od srijede važi novo pravilo: Prva evropska država koja se odlučila na ovu drastičnu mjeru – zatvaraju svoje granice za osobe koje nisu cijepljene!

Nemojte propustiti

– Bit ćemo prva zemlja Europske unije koja donosi ovu odluku, no moramo štititi svoje društvo – rekao je ministar zdravstva Malte na konferenciji za medije.

Malta će od srijede zabraniti svim necijepljenim posjetiteljima ulazak u zemlju, rekao je u petak ministar zdravstva Chris Fearne, prenosi Poslovni.hr.

Negativni test na virus više neće biti dostatan kako bi se prešla granica ovog malog mediteranskog otoka.

– Bit ćemo prva zemlja Europske unije koja donosi ovu odluku, no moramo štititi svoje društvo – rekao je Fearne na konferenciji za medije.

On je to izjavio nakon što je na Malti od ponedjeljka svaki dan bilježeno dvostruko više zaraženih nego prethodnog dana.

Do danas, turisti su mogli ući u Maltu ako su u cijelosti cijepljeni ili ako mogu predočiti negativan PCR test. Jedina iznimka su britanski turisti koji su već morali biti u cijelosti cijepljeni zbog rasprostranjenosti delta varijante u svojoj zemlji.

Fearne je rekao da je nedavni porast novih slučajeva bio među posjetiteljima koji su, iako su imali negativan test prije nego što su se ukrcali na avion, bili necijepljeni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo