Srijeda, 20 listopada, 2021

Od sutra novo poskupljenje goriva za pet feninga

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Od sutra će u Federaciji Bosne i Hercegovini nafta poskupiti za pet feninga, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) Vahida Crnalić, viši samostalni referent za evidentiranje promjene cijena pri Ministarstvu trgovine Federacije BiH.

“U prošle dvije sedmice su bila dva povećanja cijena. Tokom ove sedmice dobili smo zahtjeve za povećanjem cijena. Od sutra, tačnije tokom vikenda, će biti novo povećanje cijena nafte”, kazala je Crnalić.

Ovo će inače, biti treće poskupljenje nafte tokom prethodnih 15-tak dana u FBiH.

“Ovo je treće povećanje cijena. Cijena će se povećati za pet feninga, tako da će cijena dizela biti 2,05 KM, a benzina 2 KM. Nekima će nova cijena nastupiti već danas, nekim sutra, nekima u nedjelju”, istakla je Crnalić.

Nakon pojeftinjenja nafte na svjetskom tržištu prethodnih mjeseci, cijena naftnih derivata u pojedinim dijelovima BiH je u januaru pala i na 1,75 KM. Međutim, nakon ponovnog poskupljenja na svjetskom tržištu, cijena nafte u BiH je porasla tokom februara i marta.

Prosječna cijena goriva u Bosni i Hercegovini početkom decembra iznosila je 2,30 do 2,45 KM (1,17 do 1,25 eura).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo