Petak, 1 ožujka, 2024

Od sutra smanjenje isporuke plina za FBiH, možda ga i nestane: Tehnički nedostaci ili borba za preuzimanje tržišta?

Autor:Patria

Preporučeno

Je li ovo početak pokušaja preuzimanja tržišta i problema koji će tek nastati?

KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo je danas putem faxa obavješten od “Sarajevo-gas” a.d. da će od sutra (17.12.2022.godine) u 08.00 sati, do ponedjeljka (19.12.2022.godine) u 08.00 sati, doći do smanjenja isporuke prirodnog gasa. Kao razlog, bez više detalja, navedeni su “tehnički nedostaci” na magistralnom gasovodu u vlasništvu “Sarajevo-gasa” a.d.

Upravo se čita:  Polovina radnika u BiH zaposlena u javnom sektoru: "Stanje je neodrživo"

Je li ovo početak pokušaja preuzimanja tržišta i problema koji će tek nastati?

“Obavještavamo cijenjene korisnike da će od 08.00 časova 17.12.2022.god. (subota) do 08.00 časova 19.12.2022.god. (ponedeljak) doći do smanjenja isporuke prirodnog gasa zbog tehničkih nedostataka na magistralnom gasovodu u vlasništvu “Sarajevo-gas”-a a.d.

Mole se svi korisnici koji imaju mogućnost da od 17.12.2022.god. godine do noramalizacije snabdijevanja koriste alternativno gorivo, a ostali da smanje potrošnju prirodnog gasa na minimum, radi održavanja funkcionalnosti i sigurnosti gasnog sistema.

Upravo se čita:  Građani ljuti: "Ono što sam prije mogao kupiti za 20 KM sad ne mogu ni za 50"

Korisnici su dužni da preduzmu sve potrebne bezbjednosno-sigurnosne mjere u slučaju eventualnog prekida snabdijevanja gasom u cilju zaštite imovine”, navodi se na stranici “Sarajevo-gas”-a a.d Istočno sarajevo.

“Sarajevo-gas” a.d. će pristupiti provođenju “Plana mjera u slučaju nastanka opšte nestašice prirodnog gasa”, odnosno pristupiće prekidu snabdijevanja pojedinih kategorija korisnika.

“Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će poduzeti sve potrebne mjere s ciljem osiguranja snabdjevanja prirodnim gasom potrošača u Kantonu Sarajevo, u skladu sa raspoloživim količinama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas