Petak, 27 siječnja, 2023

Od sutra smanjenje isporuke plina za FBiH, možda ga i nestane: Tehnički nedostaci ili borba za preuzimanje tržišta?

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Je li ovo početak pokušaja preuzimanja tržišta i problema koji će tek nastati?

KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo je danas putem faxa obavješten od “Sarajevo-gas” a.d. da će od sutra (17.12.2022.godine) u 08.00 sati, do ponedjeljka (19.12.2022.godine) u 08.00 sati, doći do smanjenja isporuke prirodnog gasa. Kao razlog, bez više detalja, navedeni su “tehnički nedostaci” na magistralnom gasovodu u vlasništvu “Sarajevo-gasa” a.d.

Je li ovo početak pokušaja preuzimanja tržišta i problema koji će tek nastati?

“Obavještavamo cijenjene korisnike da će od 08.00 časova 17.12.2022.god. (subota) do 08.00 časova 19.12.2022.god. (ponedeljak) doći do smanjenja isporuke prirodnog gasa zbog tehničkih nedostataka na magistralnom gasovodu u vlasništvu “Sarajevo-gas”-a a.d.

Mole se svi korisnici koji imaju mogućnost da od 17.12.2022.god. godine do noramalizacije snabdijevanja koriste alternativno gorivo, a ostali da smanje potrošnju prirodnog gasa na minimum, radi održavanja funkcionalnosti i sigurnosti gasnog sistema.

Korisnici su dužni da preduzmu sve potrebne bezbjednosno-sigurnosne mjere u slučaju eventualnog prekida snabdijevanja gasom u cilju zaštite imovine”, navodi se na stranici “Sarajevo-gas”-a a.d Istočno sarajevo.

“Sarajevo-gas” a.d. će pristupiti provođenju “Plana mjera u slučaju nastanka opšte nestašice prirodnog gasa”, odnosno pristupiće prekidu snabdijevanja pojedinih kategorija korisnika.

“Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će poduzeti sve potrebne mjere s ciljem osiguranja snabdjevanja prirodnim gasom potrošača u Kantonu Sarajevo, u skladu sa raspoloživim količinama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Evropska unija traži da Bosna i Hercegovina uvede vize Rusiji

"Za dobro funkcionisanje bezviznog režima s EU od BiH se očekuje i potpuna usklađenost sa viznom politikom EU, koja...

Možda vas zanima i ovo