Srijeda, 8 prosinca, 2021

Od uboda stršljena umrla 41 osoba, nekoliko desetak u kritičnom stanju

Nemojte propustiti

Rojevi opasnih i agresivnih stršljena okupirali su središnju kinesku provinciju Shaanxi te svojim ubodima izazvali smrt čak 41 osobe u tri grada te provincije, javlja CNN. Ozlijedili su još najmanje 1650 osoba, od kojih je nekoliko desetaka u kritičnom stanju.

Tijekom ljeta, a posebno početkom jeseni, kada je njihova sezona parenja, rojevi stršljena napali su nekoliko škola, a na meti su im posebno poljoprivredni radnici.

Lokalne vlasti tvrde da ovi stršljeni pripadaju posebno otrovnoj porodici, najvećim stršljenima na svijetu, poznatima kao Veliki azijski stršljen ili “vespa mandarinia”. Njihov otrov može kod ljudi izazvati teške alergijske reakcije, paralizu, otkazivanje organa pa čak i smrt.

Veliki stršljen može narasti i do 4 centimetra. Ima narančastu glavu s velikim crnim zubom za rovanje. U borbu protiv stršljena uključila se čak i policija, koja pokušava uništiti košnice diljem provincije. Dosad su uspjeli uništiti 710 košnica.

strsljen

(Index.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo