Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Od ušteđevine majci kupio automobil: “Bio je umoran od toga da me gleda kako stalno plačem”

Nemojte propustiti

Kada je uštedio nešto novca, odlučio je da pomogno svojoj majci tako što će joj kupiti automobil.

William Preston (13) učinio je divan gest kako bi pomogao svojoj majci. Naime, Wiliam živi s majkom, bratom i sestrom. Međutim, njegova majka je mučila pravu muku jer nije imala automobil.

Kada nije imao školskih obaveza, ovaj divni 13-godišnjak je zarađivao dolar više tako što je kosio dvorišta komšijama. Kada je uštedio nešto novca, odlučio je da pomogno svojoj majci tako što će joj kupiti automobil.

U oglasima je našao bijeli Chevrolet Metro koji nije bio mnogo skup. Međutim, i dalje mu je nedostajalo nešto novca, tako da je odlučio da ponudi i svoj Xbox kao zamjenu.

– Auto je bio stvarno jeftin i pitao sam vlasnicu da li i mogao da ponudim svoj Xbox, ili da nešto uradim kako bi mi uračunala u cijenu. Ona je najprije odbila, a onda se predomislila i pristala – ispričao je 13-godišnji William.

Kada je sve dogovorio s vlasnicom, odlučio je da dobre vijesti podijeli s mamom.

– Bio je umoran od toga da me gleda kako stalno plačem. U teškim trenucima za mene uskočio je moj sin. Izgubila sam se, vrištala sam od sreće. Koliko znate trinaestogodišnjaka da majci kupe automobil? Ja ne znam ni jednog, niti sam ikada čula za takav slučaj. Ne mogu da opšiem osjećaje. Ne postoje riječi kojima bih objasnila koliko sam ponosna- kazala jee Williamova majka Krystal Preston za “NBC-2”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo