Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Od vlasnika poznate ćevabdžinice tražili 4.000 KM “reketa” pa ga pretukli

Nemojte propustiti

Kako je Pervan rekao u svojoj izjavi, oni su od njega tražili 4.000 KM kao jednu vrstu reketa.

Dvije osobe čiji su inicijali N. V. i S. B. prije dva danas su u trebinjskom Starom Gradu nanijele povrede povrede Husi Pervanu, vlasniku poznate ćevabdžinice Kastel, poznatijoj kao Ćevabdžinica kod Mura.

Pervan je zadobio povrede u predjelu glave, leđa i stomaka, a trebinjska policija utvrđuje okolnosti zbog kojih je došlo do fizičkog obračuna.

U trebinjskom Okružnom tužilaštvu za sada su događaj okarakterisali kao nanošenje lahkih tjelesnih povreda, međutim, vrlo je moguće da će do konačnog izvještaja iz Policijske uprave Trebinje doći i do promjene krivičnog djela, jer je povrijeđeni Pervan, prema pisanju portala TrebinjeLive.info, naveo da su osumnjičene osobe od njega tražile novac.

Naime, kako je Pervan rekao u svojoj izjavi, oni su od njega tražili 4.000 KM kao jednu vrstu reketa. Pritom su bili pod dejstvom alkohola.

– Oni su sjedili u ćevabdžinici, a zatim je došlo prvo do verbalne rasprave, a zatim do fizičkog obračuna, kada su ova dva osumnjičena lica fizički napala Pervana i nanijela mu tjelesne povrede, uslijed kojih je završio u trebinjskoj bolnici – kazao je izvori blizak istrazi.

Nakon ovih saznanja, policija po nalogu dežurnog tužioca prikuplja dodatne dokaze i činjenice, među kojima su i uzimanje izjava od svjedoka ovog događaja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo