Petak, 15 listopada, 2021

Odali ga tragovi koje je ostavio na mjestu zločina: Kako je policija otkrila ubicu advokatice Jasmine Koričić

Nemojte propustiti

54de12d7-2724-4b75-bf61-5ddbd973813c-jasmina-koricic-ubistvo-bihac-advokatica-previewTragovi na licu mjesta nesporno potvrđuju da je izvršilac krivičnih djela ubistvo i izazivanje opće opasnosti M.B. (1952.) iz Cazina – kazao je danas na konferenciji za novinare o slučaju ubistva advokatice Jasmine Koričić u Bihaću komesar Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Mujo Koričić.

Istakao je da je motiv utvrđen istražnim radnjama gubljenje određenih prava u brakorazvodnoj parnici.

Istaknuto je da su ovo prve službene izjave o ovom slučaju, nakon 13. februara kada se desilo stravično ubistvo, a da su sve ostalo spekulacije pojedinih medija.

O detaljima istrage, koji su većinom poznati javnosti, govorio je načelnik Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) USK-a Šero Družić.

Po njegovim riječima, nakon što je policija istražnim radnjama došla do osnova sumnje da bi počinilac ovih krivičnih djela mogao biti M.B., on je odmah dan nakon ubistva napustio teritorij BiH.

– Zahvaljujući saradnji s Interpolom i policijskim atašeom Republike Austrije, te Centrom za forezniku u Federalnoj upravi policije (FUP), mi smo postigli uspjeh u istrazi – kazao je Družić.

Tokom saradnje s austrijskim istražnim organima, utvrđeno je da je M. B. u Republici Austriji krivično gonjen i osuđivan zbog trgovine drogom.

Operativna potraga za M.B. raspisana je 27. februara, a uhapsila ga je Granična policija BiH na Graničnom prijelazu Izačić 3. marta.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije preuzeli su ga s graničnog prijelaza te nakon kriminalističke obrade predali Tužilaštvu USK-a dan kasnije.

Kantonalni sud u Bihać u srijedu mu je, na prijedlog Tužilaštva USK-a, odredio jednomjesečni pritvor.

Iz MUPUSK-a nisu željeli govoriti o drugim detaljima, niti komentirati navode iz pojedinih medija, jer je ono što je rečeno na pres- konferencij samo dio vještačenja koje se nastavlja.

Kako Fena nezvanično doznaje, radi se o Muhamedu Budimliću iz Cazina, osumnjičenom za ubistvo advokatice Koričić, koja je zastupala njegovu suprugu u brakorazvodnoj parnici.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo