Utorak, 28 rujna, 2021

Odavanje počasti žrtvama: U Beogradu osvanuli grafiti podrške akciji “Sedam hiljada”

Nemojte propustiti

Akciji novinara Dušana Mašića u kojoj bi 7.000 ljudi 11. jula trebalo leći ispred Skupštine u Beogradu kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, dosad se odazvalo imenom i brojem njih 6.688, piše bh. novinska agencija Patria.

Baš u vrijeme kada se Srbija protivi Rezoluciji o Srebrenici koja će na prijedlog Velike Britanije biti upućena u Ujedinjene nacije u New Yorku 7. jula, ova akcija hrabrog Dušana Mašića ima i daleko veći značaj.

U isto vrijeme kad Srbija hapsi bh. građane u drugim državama i traži izručenje ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića samo nekoliko dana pred obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici, akcija Sedam hiljada dobija na podršci.

Tako su u Beogradu osvanuli grafiti podrške s porukom “Ne okreći glavu na drugu stranu 7000”, a s druge strane Mašić na društvenim mrežama izražava i svoje mišljenje o slučaju Orić.

– Da li neko od pravnika može da objasni kako Srbija može da sudi stranom državljaninu za zločin počinjen u stranoj državi? Ko god taj bio – pita se Mašić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo