Utorak, 11 svibnja, 2021

Odbijen zahtjev Emine Karišik da pritvore Mirzu Muhovića

Nemojte propustiti

Vijeće Općinskog suda u Sarajevu kojim je predsjedavala sutkinja Lejla Konjić odbilo je prijedlog Kantonalnog tužilaštva za određivanje pritvora Mirzi Muhoviću zbog kršenja mjere zabrane prilaska bivšoj manekenki Emini Karišik, potvrđeno nam je iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda, piše Dnevni avaz

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

U skladu s ovom odlukom, Muhović, koji je u hostelu “Feri” na Igmanu u aprilu prošle godine hicem iz pištolja ranio Eminu u lijevu natkoljenicu, ostaje na slobodi.

Zahtjev Tužilaštva za određivanje pritvora uslijedio je nakon prijave Emine Karišik da joj je Muhović u dva navrata prišao na bliže od 500 metara, koliko mu je dozvoljeno da bude u njenoj blizini.

Odbrana je u petak na sudskom ročištu, kada je razmatran prijedlog Tužilaštva, istakla da oštećena Karišik proganja Muhovića te da pokušava na sve moguće načine stupiti u kontakt s njim.

U vezi s tim Muhović je istakao da je njegova bivša djevojka počela i da posjećuje ugostiteljske objekte u koje on često svrati sa svojom novom djevojkom i prijateljima.

(Avaz/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić poručio Alisi Mutap: Sad spavaj u tenama ili u japankama, pošto će ti šnjure uzeti na vratima

Memić tvrdi da ga cijela ova priča oko njene tužbe izuzetno ljuti, u situaciji kada se godinama bori da...

Možda vas zanima i ovo