Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Odbijena inicijativa za ustupanje Doma mladih

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Na sjednici Općinskog vijeća sarajevske općine Centar, vijećnice Naše stranke su podnijele inicijativu da se od Kantona Sarajevo traži besplatno ustupanje Doma mladih plenumu.

Inicijativa je dobila svega devet glasova, a protiv su bili vijećnici SDP, SDA, SBiH, SDU, saopćeno je iz Naše stranke.

-Mi smo mislili da će svi shvatiti važnost ustupanja prostora građanima gdje mogu otvoreno govoriti o svim problemima u kojim se nalazimo. Bilo smo ubijeđeni jer su se novcima tih građana gradili objekti koje kontroliše Kanton, a sada se njihovim novcima sufinansiraju. Ustupanje Doma mladih na besplatno korištenje je najmanje što vlast može da uradi. Građani imaju primjedbe, žele iskazati opavdano nezadovoljstvo, podijeliti ideje koje imaju, dati prijedloge, i dok svi deklarativno govore kako podržavaju građane koji mirnim putem iskazuju svoje nezadovoljstvo, većina nije spremna dati im jednu salu da se okupljaju – izjavila je vijećnica Naše stranke Amela Kuskunović.

Najavila je da će Naša stranka nastaviti insistirati na besplatnom ustupanju prostora građankama i građanima koji svojim novcima pune budžet, a “traže samo mjesto na kojem se mogu slobodno okupljati, izražavati svoje mišljenje i predlagti inicijative za izlazak iz anarhične situacije u kojem se nalazi Kanton Sarajevo”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo