Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Odbijena molba: Masovni ubica Breivik neće biti na majčinoj sahrani

Nemojte propustiti

Breivik je aktivirao bombu ispred sjedišta norveške vlade u Oslu, a u eksploziji je ubijeno osam ljudi, a zatim je pucao po učesnicima skupa laburističke omladine na otoku Utoeya i ubio 69 mladića i djevojaka

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Norveške zatvorske vlasti odbile su molbu masovnog ubice Andersa Behringa Breivika da ode na sahranu majci koja je umrla od posljedica duge bolesti, izjavio je u utorak njegov advokat.
Osuđen na maksimalnu kaznu od 21 godine za ubistvo 77 osoba 22. jula 2011. godine, Breivik je molio da prisustvuje sahrani Wenche Behring Breivik, koja je umrla u petak u 66. godini.

Uprava zatvora u Ili, blizu Osla, u kojem desničar služi kaznu, odlučila je u utorak da ga zadrži u zatvorskom režimu pod visokim mjerama sigurnosti i odbila njegovu molbu, naveo je advokat Tord Jordet u pismu agenciji AFP.

Breivik je aktivirao bombu ispred sjedišta norveške vlade u Oslu, a u eksploziji je ubijeno osam ljudi, a zatim je pucao po učesnicima skupa laburističke omladine na otoku Utoeya i ubio 69 mladića i djevojaka.
(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Divna gesta! Granični policajci Srbije opremili Envera Beganovića hranom, sokovima i voćem u nastavak puta za Mekku

Nakon pređenih preko 1600 kilometara puta Enver je u petak stigao u Novi Pazar, gdje su ga srdačno dočekali...

Možda vas zanima i ovo