Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Odbio naredbu graničara da stane i na njih nasrnuo vozilom, a onda pobjegao

Nemojte propustiti

Optuženi se tereti za napad na službene osobe GP BiH prilikom vršenja poslova sigurnosti, kada je službenim osobama prouzročio i tjelesne povrede, kao i za spriječavanje službenih osoba GP BiH u vršenju službenih radnji koje su poduzimali u okviru službenih ovlaštenja.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

– NEGOSLAVA OBAČKIĆA, rođenog 1997. godine u Zvorniku, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da se, dana 30.01.2018. godine, na ulazu u naselje Tabanci, opština Zvornik, upravljajući automobilom “VW Golf”, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika Granične policije BiH, da zaustavi auto kojim je upravljao, da bi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio tjelesne povrede, udaljivši se potom u nepoznatom pravcu.

Također, optuženi se tereti da je dana 28.05.2018. godine, u mjestu Sopotnik, opština Zvornik, upravljajući automobilom marke “VW Passat”, upotrebom sile spriječio službene osobe Granične policije BiH u vršenju službenih radnji, na načim da im je prepriječio put i onemogućio ih da stignu na mjesto planirane intervencije.

Optuženi se tereti da je napao službene osobe u institucijama BiH u vršenju poslova sigurnosti, pri čemu su službenim osobama nanesene lakše tjelesne povrede, te upotrebom sile, spriječio službene osobe u institucijama BiH u vršenju službene radnje koje su poduzimali u okviru svojih ovlaštenja, te na taj način počinio krivična djela u sticaju-Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo