Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Odbio se pridržavati pravila i nije htio u dvosedmičnu izolaciju: Kamiondžija iz Srebrenika platio kaznu i na kraju završio u izolaciji

Nemojte propustiti

Almir je prije dva dana na GP Orašje ekipi Glasa Amerike rekao kako je u Njemačkoj boravio šest dana, da se ne želi pridržavati pravila, te da ne namjerava boraviti u dvosedmičnoj izolaciji.

Vozač kamiona iz Srebrenika Almir O., koji je prije dva dana na Graničnom prijelazu Orašje iz Njemačke ušao u Bosnu i Hercegovinu i odbio postupati prema uputama Federalne uprave za inspekcijske poslove donesenim u vezi sa situacijom nastalom širenjem koronavirusa, kažnjen je novčanom kaznom od 150 KM i trenutno se nalazi u izolaciji.

Podsjetimo, Almir je prije dva dana na GP Orašje ekipi Glasa Amerike rekao kako je u Njemačkoj boravio šest dana, da se ne želi pridržavati pravila, te da ne namjerava boraviti u dvosedmičnoj izolaciji.

Nakon reakcije nadležnih institucija, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Federalne uprave za inspekcije poslove, Osmanović je stavljen u 14-dnevni karantin, prenosi Glas Amerike.

Prije izolacije susretao se s još nekoliko osoba, odnosno, kako je kazao, s kolegama sa kojima je svratio na piće.

– Ja se prvu noć nisam pridržavao nikakvih pravila i otišao sam s društvom da popijem pivo. Pri dolasku kući došla je policija i predočila mi sve dokaze. Kaznili su me novčanom kaznom od 150 KM i rekli mi da moram biti u dvosedmičnoj izolaciji – kaže Osmanović.

Dodaje kako se trenutno pridržava svih mjera koje su mu izdate, te da ranije situaciju nije shvatao ozbiljno.

– Policija me obilazi da provjeri da li se pridržavam uputa, ali situacija za mene nije bila ozbiljna jer su konstantno stizale nove informacije u vezi s koronavirusom – kazao je, prenosi Glas Amerike.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo