Utorak, 19 listopada, 2021

Odbjegli par koji je usmrtio i zapalio muškarca: Vraćamo se iz Njemačke, sve ćemo reći o Anelovom ubistvu

Nemojte propustiti

Odbjegli supružnici Senad i Mubera M., osumnjičeni da su u petak u okolini Sjenice ubili i zapalili njenog ljubavnika Anela Papića (32), javili su se policiji iz Njemačke i poručili da će se vrlo brzo vratiti u Srbiju i predati! Oni su rekli da će tada sve ispričati o jezivom ubistvu u selu Ponorac na Pešterskoj visoravni, koje je šokiralo javnost u Srbiji.

Oni su u utorak preko posrednika kontaktirali policiju u Sjenici.

– Kazali su da će doći u Srbiju i obećali su da će objasniti sve okolnosti oko Anelovog ubistva. To je bio kratak telefonski razgovor i nisu direktno priznali zločin, ali iz konteksta razgovora može se zaključiti da ga ni ne negiraju. Sada očekujemo njihov dolazak – rekao je izvor “Informera”.

Inače, za parom je raspisana potjernica u nedjelju, dan nakon završenog uviđaja u selu Ponorac.

– Sve je odmah ukazivalo na njih dvoje i kada je isključena mogućnost da su druge osobe učestvovale u ubistvu, za Muberom i Senadom je raspisana potjernica. Utvrđeno je da su u subotu, odmah nakon zločina, sa dvije kćerke napustili Srbiju – objašnjava izvor.

Senad je u Njemačkoj proteklih nekoliko godina živeo i radio, dok je Mubera sa djecom bila u Sjenici i često se viđala sa Anelom.

Anelov otac Ahmo Papić rekao je da se po Sjenici priča da Mubera ima djecu sa njegovim ubijenim sinom. On ne isključuje tu mogućnost, ali kaže da mu je to sada najmanje bitno, piše Avaz.

– Priča se da Muberine kćerke nisu Senadove, već mog sina. Ko će znati da li je to tačno? Ali, to je sada najmanje bitno. Najvažnije mi je da ubice budu uhapšene i da budu kažnjene – rekao je Ahmo.

Ističe da nije komunicirao sa rođacima bračnog para nakon Anelovog ubistva.

– I ne želim da kontaktiram s njima! Vjerujem u ovu državu, vjerujem policiji, koja je dobro odradila posao i sprovela istragu. Još samo da vidim ubice iza rešetaka – ponovio je Ahmo.

Podsjećamo, Anel je nestao u petak, a pošto se do kasno uvečer nije vratio kući, njegov otac je pozvao policiju. Papićev Passat pronađen je narednog dana u ataru sela Ponorac, a tijelo je bilo pedesetak metara dalje od auta, u šumarku.

Prema dosadašnjim rezultatima iz istrage, Mubera je svojevoljno, ili pod prisilom, namamila Anela da se nađu, a onda mu je sa mužem smrskala glavu kamenom i zapalila njegovo tijelo, piše Avaz.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo