Srijeda, 18 svibnja, 2022

Odblokirani računi BHRT-a!

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

– Deblokada računa je bio prvi korak. Međutim, sada je problem nedostatak novca jer je novac za plate radnika koji se nalazio na računima BHRT oduzela PU FBiH – napisala je Prašović-Gadžo

Poreska uprava Federacije BiH odblokirala je transakcijske račune BHRT-a, potvrdio je za portal “Avaza” Seid Masnica, glasnogovornik i dugogodišnji novinar i urednik na ovoj televiziji.

Također, zastupnica Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sanela Prašović-Gadžo na Facebooku je objavila da je Poreska uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a.

– Upravo sam informirana da je Poreska uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a, a temeljem Rezolucije koju je usvojio Parlament Federacije BiH. Danas ću održati sastanak sa predstavnicima Sindikata BHRT.

Deblokada računa je bio prvi korak. Međutim, sada je problem nedostatak novca jer je novac za plate radnika koji se nalazio na računima BHRT oduzela PU FBiH.

Svi zajedno se moramo potruditi da pronađemo adekvatno rješenje za stabilno funkcioniranje BHRT. U narednim danima ću predložiti konkretno rješenje za saniranje finansijskog stanja BHRT. Idemo dalje – napisala je Prašović-Gadžo na Facebooku.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Rusi smiruju tenzije? Sergej Lavrov dao pomalo iznenađujuću izjavu u vezi sa ulaskom Finske i Švedske u NATO

Nakon što je u posljednjih par dana postalo jasno da će Finska i Švedska podnijeti zahtjev za ulazak u...

Možda vas zanima i ovo