Četvrtak, 25 travnja, 2024

Odbornica PDA Azra Pašalić: Osuđujem imama Amira Mahića, uznemirena sam što je povrijedio osjećaje Srba

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Azra Pašalić je prije uzimanja članske knjižice u PDA bila i u SDP-a, a prije toga i u SBiH. 

Potpredsjednica Skupštine Grada Prijedora i odbornica PDA Azra Pašalić osudila je glavnog imama MIZ Kozarac Amira ef. Mahića i ogradila se od onoga što je izrekao tokom hutbe u kojoj se dotakao ideologije svetosavlja.

– Uznemirena sam činjenicom da je efendija Amir svojom hutbom povrijedio osjećaje jednog naroda sa kojim živimo ovdje zajednici i gradim bolju budućnost. U dijelu hutbe dotakao je Svetog Savu, prosvetitelja, kojeg srpski pravoslavni narod cijeni i poštuje, i mi koji tu živimo uvijek smo podržavali sve svece i praznike da zajedno proslavljamo. Ovo je težak udarac za mene. Ograđujem se od svih riječi koje je efendija izrekao.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Ovo nije taj Prijedor koji mi gradimo. Vjerski službenici su za primjer nama, za primjer omladini i kad se nađem na proslavi, nekoj slavi srpskog naroda slušam pomno sveštenika koji kaže da želi dobar život i dobro zdravje svima nama koji smo u sali i koji smo u gradu. Vjerski službenicitreba da tumače vjeru. Moj lični životni stav je takav da sam na Svetog Savu bila na svečanoj akademiji u pozorištu, na proslavi slave Svetog Save u JU Sunce i svetosavskom balu i dala dobrovoljni prilog onima kojima treba. Ograđujem se i želim da se ovakva stvar nikada više ne ponavlja iz mog naroda – poručila je Pašalić.

Upravo se čita:  Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Pašalić je prije uzimanja članske knjižice u PDA bila i u SDP-a, a prije toga i u SBiH. Tokom svoje političke karijere imala je “ispada”, a jedan od njih je bio i kada je prije desetak godina u “Kozarskom vjesnik”, lokalnom sedmičniku, objavljena njena čestitka povodom 9. januara, prenosi Faktor.

– U ime Skupštine opštine i u svoje lično ime želim uspješnu novu godinu, radosne božićne blagdane i srećan dan državnosti – tekst je čestitke koju je potpisala Azra Pašalić, u to vrijeme predsjednica SO Prijedor.

Upravo se čita:  Dodik ponovo prijeti raspadom BiH: Razlaz je jedina opcija, vrijeme je da krene svako svojim putem. Bošnjaci su već krenuli

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas