Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Odgovor na ovo pitanje otkriva da li ste psihopata, sve serijske ubice su tačno odgovorile

Nemojte propustiti

Renomirani kanadski psiholog Robert D. Hare poznat je po vlastitoj metodi procjene psihopatije (Psychopathy Checklist-Revised – PCL-R), a često radi kao savjetnik za odjel FBI-a koji se bavi slučajevima otmice djece i serijskih ubojica.

Općenito, psihopatima se smatraju ljudi koji ne pokazuju nikakvo kajanje za svoja djela te nisu sposobni za suosjećanje.

Tragom Hareove “check-liste”, psiholozi su osmislili jedan vrlo jednostavan test kojim se može utvrditi razmišlja li netko poput serijskog ubice.

Radi se o jednom jednostavnom pitanju, koje nije “trik pitanje”, a na koje je većina uhapšenih serijskih ubica dala tačan odgovor, vjerovali ili ne.

Pročitajte ovu kratku priču i zatim pokušajte odgovoriti na pitanje koje slijedi iza nje.

“Žena je bila na sprovodu svoje majke i među okupljenima ugledala je jednog muškarca kojeg nikada prije nije vidjela. Izgledao joj je upravo kao idealan muškarac i zaljubila se u njega odmah, na prvi pogled. No, nije imala njegov kontakt i nije znala kako da dođe do njegovog broja telefona. Nekoliko dana kasnije ubila je svoju sestru.”

Pitanje: Koji je bio njezin motiv da ubije sestru?

(Razmislite prije odgovora, ne virite, odgovor je ispod videa)

Odgovor: Nadala se da će se muškarac ponovno pojaviti na sprovodu.

Ukoliko niste znali odgovoriti na pitanje, dobro je, niste psihopat.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo