Subota, 17 travnja, 2021

Odgovor Senada Hadžifejzovića Mariću: Milomire, kakva si ti novinarčuga…bio!

Nemojte propustiti

– Možete li zamisliti da na bilo kojoj bh. televiziji, vidite emisiju u kojoj osuđeni ratni zločinci, kao heroji uz podršku voditelja šire mržnju, provociraju, lažu i revidiraju historiju…. To se svakodnevno dešava na srbijanskim televizijama – dio je ovo reakcije Senada Hadžifejzovića nakon sramnih istupa Milomira Marića i reditelja filma “Dara iz Jasenovca”.

Podsjetimo, redatelj filma “Dara iz Jasenovca” Predrag Antonijević u gostovanju u emisiji “Dobro jutro, Srbija” na Happy TV-u omalovažavao je i negirao žrtve genocida u Bosni.

Antonijević je u emisiju pozvan kako bi razgovarao o tome kako je teklo snimanje filma “Dara iz Jasenovca”, na koje je prepreke nailazio i s kojim kritikama se susreo nakon premijere.

No, tema razgovora ubrzo je skrenula u drugom smjeru – na logore u okolini Prijedora koje su Srbi osnovali tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Kontroverzni voditelj Milomir Marić je pričati o uroti “cijelog svijeta protiv Srbije” i globalnoj propagandi da se Srbe prikaže kao zločince u ratu. Na tu temu ga je potaknuo nedavni ulazak filma “Quo vadis, Aida” iz Bosne i Hercegovine u uži izbor za nominaciju za nagradu Oscar, dok je “Dara iz Jasenovca” ispala iz trke za tu nagradu.

Marić je prvi počeo iznositi mišljenje kako su logori ustvari bio otvorenog tipa iz kojeg je svatko mogao izaći, na što se Antonijević nadovezao spomenuvši “onog mršavog od tuberkuloze”, misleći na Kozarca Fikreta Alića, “čovjeka iza žice” s fotografije koja je 1992. godine obišla svijet.

– Od izbijanja rata u Bosni i otkrivanja logora Omarska kod Prijedora, cjelokupna svjetska propaganda htjela je dokazati da su se pojavili nacisti novog doba. I to su Srbi – počeo je Marić.

“Tako je”, složio se Antonijević, “To je onaj s tuberkulozom što je kao bio mršav”.

– Je. Ali to je bilo otvoreno. Oni su mogli izaći iz tog logora kad god su htjeli. To je bio sabirni logor da se sklone, da ih netko ne ubije. I oni su njega poslije nahranili, odveli su onog mršavog i prikazivali su ga po cirkusu u Europi. To je njihova propaganda – rekao je Marić.

Kompletan komentar Senada Hadžifejezovića na sramne istupe Milormira Marića možete pogledati u priloženom snimku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo