Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Odgovor zastupnice iz Evropskog parlamenta: “Gospodine Čoviću, vaša djela nam govore više od riječi…”

Nemojte propustiti

Delegati HDZ-a BiH nisu podržali zaključke delegata Denisa Bećirovića (SDP BiH) kojima je od Vijeća ministara BiH zatraženo “potpuno usklađivanje politika, mjera i stavova sa zvaničnim stavovima EU o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu”.

Ubrzo je stigla reakcija iz Evropskog parlamenta, tačnije zastupnice Tineke Strik.

“Unatoč njegovoj deklaraciji u Europskom parlamentu, Čovićeva stranka HDZ glasala je protiv sankcija Rusiji. Gospodine Čoviću, vaša djela nam govore više od riječi”, poručila je Strik putem Twittera.

Upravo se čita:  Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

A stigao je i odgovor HDZ-a koji prenosimo u cijelosti.

“‘HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor BiH jasno i nedvosmisleno su osudili agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu slijedeći sva stajališta Europske unije uključujući i sankcije. Zbog toga, s gnušanjem odbacujemo pokušaje dijela bošnjačkih medija da nas se predstavi u drukčijem svjetlu nakon neprihvaćanja današnje politikanske i posve besmislene inicijative izaslanika u Domu naroda Denisa Bećirevića, izjavio je predsjedatelj Doma naroda PSBiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Upravo se čita:  U RS-u negoduju zbog američkih vojnih aviona koji će letjeti iznad BiH: "Takvi su bombardovali Srbiju"

Dodaje kako mora iskazati svoje razočaranje što se na žrtvi Ukrajine nastoje zarađivati jeftini politički bodovi te se nastavlja sa “sramnom propagandom čiji je cilj pokušati dikreditirati Hrvate i hrvatsku politiku”.

‘Najbolji odgovor na to predstavljaju potezi odgovornih i humanih ljudi koji su udomili izbjeglice iz Ukrajine, uključujući u Mostaru i Međugorju, te se o njima tjednima skrbe’, dodao je Čović”, navodi se u saopćenju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo