Petak, 20 svibnja, 2022

Odgovor zastupnice iz Evropskog parlamenta: “Gospodine Čoviću, vaša djela nam govore više od riječi…”

Nemojte propustiti

Delegati HDZ-a BiH nisu podržali zaključke delegata Denisa Bećirovića (SDP BiH) kojima je od Vijeća ministara BiH zatraženo “potpuno usklađivanje politika, mjera i stavova sa zvaničnim stavovima EU o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu”.

Ubrzo je stigla reakcija iz Evropskog parlamenta, tačnije zastupnice Tineke Strik.

“Unatoč njegovoj deklaraciji u Europskom parlamentu, Čovićeva stranka HDZ glasala je protiv sankcija Rusiji. Gospodine Čoviću, vaša djela nam govore više od riječi”, poručila je Strik putem Twittera.

A stigao je i odgovor HDZ-a koji prenosimo u cijelosti.

“‘HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor BiH jasno i nedvosmisleno su osudili agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu slijedeći sva stajališta Europske unije uključujući i sankcije. Zbog toga, s gnušanjem odbacujemo pokušaje dijela bošnjačkih medija da nas se predstavi u drukčijem svjetlu nakon neprihvaćanja današnje politikanske i posve besmislene inicijative izaslanika u Domu naroda Denisa Bećirevića, izjavio je predsjedatelj Doma naroda PSBiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Dodaje kako mora iskazati svoje razočaranje što se na žrtvi Ukrajine nastoje zarađivati jeftini politički bodovi te se nastavlja sa “sramnom propagandom čiji je cilj pokušati dikreditirati Hrvate i hrvatsku politiku”.

‘Najbolji odgovor na to predstavljaju potezi odgovornih i humanih ljudi koji su udomili izbjeglice iz Ukrajine, uključujući u Mostaru i Međugorju, te se o njima tjednima skrbe’, dodao je Čović”, navodi se u saopćenju.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Erdogan je upravo pružio Putinu najveću podršku do sada

“Ovo je za nas strateško pitanje, to su strateški odnosi. Ne možemo ih napustiti, slomiti”, rekao je Erdogan Turski predsjednik...

Možda vas zanima i ovo