Utorak, 22 lipnja, 2021

Odjeknuo je pucanj, a onda je policija okupirala naselje: Šta se sinoć dešavalo na Grbavici?

Nemojte propustiti

Sarajevskoj policiji je prijavljena upotreba vatrenog oružja, nakon čega su izašli na mjesto događaja i utvrdili da se radi o samoranjavanju

Stanovnike sarajevskog naselja Grbavica sinoć tokom policijskog sata uznemirio je veći broj policijskih patrola i vozilo Hitne pomoći, a svemu je, kako su posvjedočili, prethodio pucanj.

Sve se odigralo oko 22.30 sati u ulici Hamdije Čemerlića.

Najprije se čuo pucanj, a onda se veliki broj policijskih patrola “sjatio” u naselje. Nedugo potom stigla je i Hitna pomoć, koja je ukazala pomoć nepoznatom muškarca, kojeg su, kako su nam ispričali stanari obližnjih zgrada, ubacili u vozilo i odvezli u pratnji policije.

Kako je za Faktor jutros potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, policiji je prijavljena upotreba vatrenog oružja, nakon čega su izašli na mjesto događaja i utvrdili da se radi o samoranjavanju iz pištolja u nogu.

– Povrijeđeni muškarac inicijala E. I. prevezen je na ukazivanje ljekarske pomoći u KCUS, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, te je, nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje – kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a KS.

U toku je dokumentovanje svih okolnosti ovog slučaja, dodao je Hadžiabdić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo