Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Odlazeći premijer Krivokapić dijeli crnogorska državljanstva Rusima

Preporučeno

CRNA GORA – Za 14 i po mjeseci, ova Vlada je dodijelila ukupno 317 počasnih državljanstava

Za period od 1. januara do 15. februra 2022, Vlada Zdravka Krivokapića dodijelila je još 43 tzv. počasna državljanstva, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje.

I u ovom ciklusu, najveći broj tih državljanstava, odnosno dvije trećine, kako navode iz ove NVO, dodijeljen je licima koja su porijeklom iz Rusije.

Upravo se čita:  Tragedija - novorođenče se ugušilo dok je hranjeno u bolnici: "Rodila sam zdravo dijete, preminulo je nakon pet dana"

“Osim u slučaju tri državljanstva, za koja se kao razlog prijema navodi neki drugi interes, sva državljanstva su data na bazi ekonomskog ili privrednog interesa države, uz pozivanje na Program ekonomskog državljanstva Vlade Crne Gore.

Za 14 i po mjeseci, ova Vlada je dodijelila ukupno 317 počasnih državljanstava, odnosno skoro polovinu svih takvih državljanstava koja su dodijeljena u proteklih 14 godina (od početka primjene Zakona o državljanstvu iz 2008.).

Upravo se čita:  Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

Osim u slučaju 10 državljanstava za koje se ne navodi ko je predlagač, sva počasna državljanstva ovog saziva Vlade data su na prijedlog premijera Krivokapića”, navode iz CGO.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas