Subota, 21 svibnja, 2022

Odlazeći premijer Krivokapić dijeli crnogorska državljanstva Rusima

Nemojte propustiti

CRNA GORA – Za 14 i po mjeseci, ova Vlada je dodijelila ukupno 317 počasnih državljanstava

Za period od 1. januara do 15. februra 2022, Vlada Zdravka Krivokapića dodijelila je još 43 tzv. počasna državljanstva, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje.

I u ovom ciklusu, najveći broj tih državljanstava, odnosno dvije trećine, kako navode iz ove NVO, dodijeljen je licima koja su porijeklom iz Rusije.

“Osim u slučaju tri državljanstva, za koja se kao razlog prijema navodi neki drugi interes, sva državljanstva su data na bazi ekonomskog ili privrednog interesa države, uz pozivanje na Program ekonomskog državljanstva Vlade Crne Gore.

Za 14 i po mjeseci, ova Vlada je dodijelila ukupno 317 počasnih državljanstava, odnosno skoro polovinu svih takvih državljanstava koja su dodijeljena u proteklih 14 godina (od početka primjene Zakona o državljanstvu iz 2008.).

Osim u slučaju 10 državljanstava za koje se ne navodi ko je predlagač, sva počasna državljanstva ovog saziva Vlade data su na prijedlog premijera Krivokapića”, navode iz CGO.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kantonima, gradovima i općinama u FBiH finansijska pomoć od 239 miliona maraka

Vlada Federacije BiH donijela je danas tri odluke o utvrđivanju načina raspodjele i procedure za dodjelu sredstava utvrđenih Budžetom...

Možda vas zanima i ovo