Petak, 25 lipnja, 2021

Odlične vijesti iz Konjica: Već deseti dan nema pozitivnih na koronavirus

Nemojte propustiti

PU Konjic nadzirala je 308 lica, a da su 22 osobe izašle iz izolacije, da se još nadzire 86 osoba od čega je 30 vozača i da nije bilo kršenja propisanih mjera

Svi brisevi uzimani od građana Konjica u proteklih desetak dana, pa i oni od hrabrog osoblja Hitne pomoći – negativni su, vijest je koja je obradovala cijeli grad

Također, dobra vijest jeste i to što su nalazi ranije zaraženih sugrađana, vršenjem retestiranja, pokazali da su isti izliječeni.

Nastavljat će se uzimati i dalje brisevi po indikacijama.

I dalje se vrši sistemska dezinfekcija grada, posebno lokaliteta Unisa, gdje polako i sigurno kreću sve privredne aktivnosti i koje će se držati da budu sve u redu, jer realna opasnost za povratak koronavirusa postoji.

Kako saznaje portal Novikonjic.ba, sutra će volonteri Udruženja „Zajedno za naš grad“ Mostar pod stručnim nadzorom epidemiološke službe Doma zdravlja i Upravitelja izvršiti besplatnu dezinfekciju haustora u našem gradu.

PU Konjic nadzirala je 308 lica, a da su 22 osobe izašle iz izolacije, da se još nadzire 86 osoba od čega je 30 vozača i da nije bilo kršenja propisanih mjera. Svi su bili disciplinovani.

Konjic i njegovi građani trebaju i dalju ostati kao i do sada: odgovorni, požrtvovani, disciplinovani i solidarni, jer neće ni ovaj virus trajati dugo, izdržimo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo