Srijeda, 8 prosinca, 2021

Odlične vijesti: U FBiH raste broj oporavljenih, na respiratoru nema više nijedan pacijent

Nemojte propustiti

– U toku jučerašnjeg dana nismo imali prijavljen nijedan smrtni slučaj koji se može povezati sa infekcijom Covid-19, kazao je Pehar.

Davor Pehar, član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH kaže da i dalje imamo zadovoljavajuće epidemiološko stanje u pogledu nove infekcije virusom.

U protekla 24 sata testirano je 650 osoba, od kojih je kod šest osoba test bio pozitivan na Covid-19. Radi se o pacijentima iz ZDK, ZHK i KS-a, tačnije iz Žepča, Tešnja, Zenice, Sarajeva i iz Širokog Brijega.

– Sa današnjim danom ukupno je testirano preko 25 hiljada osoba, a Covid-19 je potvrđen kod nešto manje od hiljadu, kaže Pehar.

I dalje najviše pozitivnih ima u HNK – 260 i ZDK – 241.

Na bolničkom liječenju su 33 pacijenta, a na respiratoru nije nijedan pacijent.

– Broj oporavljenih raste i imamo ih trenutno 745, a broj aktivnih je 216 pacijenata. U toku jučerašnjeg dana nismo imali prijavljen nijedan smrtni slučaj koji se može povezati sa infekcijom Covid-19, kazao je Pehar.

Pregled epidemiološkog stanja u BiH

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo