Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Odlične vijesti za naše građane u BiH dijaspori; Wizz Air otvorio bazu u Sarajevu: Od jula i letovi prema Stockholmu

Nemojte propustiti

Putem modernog aviona Airbus A320, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi letove na devet linija prema sedam zemalja.

Wizz Air, aviokompanija s najvećom stopom rasta u Evropi, danas je svečano otvorio svoju bazu u Sarajevu. Na ceremoniji održanoj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo saopštene su i vijesti o uspostavljanju još jedne aviolinije.

Wizz Air je na listu gradova s kojima će povezati Sarajevo dodao i Stockholm. Karte na ovoj ruti se mogu rezervisati putem web stranice wizzair.com ili mobilne aplikacije po cijenama već od 58,99 KM/29,99 eura*.

Putem modernog aviona Airbus A320, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi letove na devet linija prema sedam zemalja.

Kako je već najavljeno, od maja 2021. kreću letovi ka destinacijama: Brisel Charleroi, Kopenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Paris Beauvais, a od 16. jula i prema Stockholmu (Aerodrom Skavsta).

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, Andras Sebok, voditelj lanca opskrbe Wizz Aira, kazao je: “Oduševljeni smo što danas obilježavamo uspostavljanje nove baze u Sarajevu i pokretanje novih Wizz usluga iz Sarajeva prema osam evropskih zemalja: Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji, Švedskoj i Švicarskoj. Ostajemo posvećeni Bosni i Hercegovini i danas također najavljujemo novu liniju Sarajevo-Stockholm od jula ove godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo