Subota, 16 listopada, 2021

Odlučila je da 12 dana jede samo banane: Ovo su rezultati njenog eksperimenta

Nemojte propustiti

86262_devojka_630x0

Julija Tarbat nutricionista i motivacioni trener odlučila je da tokom 12 dana jede isključivo banane kako bi detoksikovala cijeli organizam.

Kako kaže, banane su same po sebi jako kvalitetno voće, koje iako je kalorično, sadrži i fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna, a upravo ova kombinacija čini da osjećaj sitosti dugo traje.

Prvo što je primjetila bilo je veliko olakšanje u stomaku i „tiho” varenje.

– Imala sam osećaj da uopšte nemam stomak, jer su crijeva tako mirno radila. Takođe sam primjetila da sam mnogo opuštenija, nisam osjećala nikakav stres što je bilo veoma opuštajuće. Bila sam pozitivnija i kreativnija – kaže Julija.

Prema njenim riječima, pored brojnih blagodati, primjetila je i da je mnogo bolje koncentrisanja i da ima oštriji fokus.

– Po prvi put u životu jedan dan mi je bio dovoljan da završim sve svoje obaveze. Nisam bila napeta i mogla sam da se fokusiram na bilo koji zadatak – govori Julija kojoj se u ovom eksperimentu pridružio i njen suprug Pol.

Pol i Julija inače su vegani, pa im ova dijeta nije teško pala, a kako imaju i svoju farmu na kojoj uzagajaju voće i povrće, što im olakšava pripremu obroka.

Prije promene režima ishrane, Julija je patila od povišenog šećera u krvi, digestivnih problema, kandide, depresije i hormonskog disbalansa, a dugi niz godina nije bila u mogućnosti da se ostvari kao majka.

Nakon što je napravila ove radiklalne promjene, kako kaže, zdravlje joj se dosta popravilo, a rodila je i dijete.

Međutim, ne bi se svi ljekari i nutricionisti složili sa ovakvim načinom ishrane.

Iako prijesne namirnice (voće i povrće) imaju manje soli, a bogate su vlaknima, sa druge strane, neke namirnice ukoliko se konzumiraju prijesne mogu da budu i kontraproduktivne.

Karfiol, prokelj i brokoli narušavaju rad štitne žlijezde, pa osobe koje imaju problema sa štitnjačom ne bi trebalo da konzumiraju ove namirnice. Također, osobe koje jedu isključivo prijesnu hranu skloniji su nedostatku vitamina B12, gvožđa, cinka i kalcijuoma što dovodi do anemiji i zato se ovakav način ishrane ne preporučuje starijim ljudima, trudnicama, porodiljama i djeci.

U svakom slučaju, prije nego što se odlučite na radikalne promene po pitanju režima ishrane, dobro se informišite kod ljekara i nutricioniste i prekontrolišite svoje zdravlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo