Četvrtak, 25 travnja, 2024

Odluka donesena žrijebom: SDA dobila još jednog delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH

Preporučeno

Jedini delgat iz reda hrvtaskog naroda iz TK također je biran žrijebanjem, a kandidati su bili Boris Krešić (DF) i Silva Banović (NiP). Žrijebom je odlučeno da u Dom naroda ide Banović.

Centralna izborna komisija je danas imenovala delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona.

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda bošnjačkog naroda iz Tulanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su: Dževad Hadžić (SDPBiH), Muamer Zukić (SDA) , Senad Alić (PDA) i Izen Hajdarević (NiP). Peti delegat iz reda bošnjačkog naroda iz TK određen je žrijebanje, koje je dnas provedeno, a na ovaj način je odlučeno da će to biti Damir Šišić iz SDA. Zajedno sa njim “u bubnju” je bila i Asmira Hasić iz NiP-a.

Upravo se čita:  Napravljen korak naprijed ka obaveznoj neradnoj nedjelji i neradnim praznicima za trgovce u FBiH

Jedini delgat iz reda hrvtaskog naroda iz TK također je biran žrijebanjem, a kandidati su bili Boris Krešić (DF) i Silva Banović (NiP). Žrijebom je odlučeno da u Dom naroda ide Banović.

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda srpskog naroda iz Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su Slađan Ilić (SDPBiH) i Žarko Vujović (DF). Treći delegat iz reda srpskog naroda biće imenovan na osnovu člana 10.6. Izbornog zakona, s obzirom da u Skupštinu TS nije izabran dovoljan broj predstavnika srpskog naroda.

Upravo se čita:  Akcija “Piramida”: Više od 150 policajca vrši pretrese na 16 lokacija u BiH

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda Ostalih iz Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrana je Sandra Imširović (DF).

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas