Petak, 27 siječnja, 2023

Odluka donesena žrijebom: SDA dobila još jednog delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH

Nemojte propustiti

Jedini delgat iz reda hrvtaskog naroda iz TK također je biran žrijebanjem, a kandidati su bili Boris Krešić (DF) i Silva Banović (NiP). Žrijebom je odlučeno da u Dom naroda ide Banović.

Centralna izborna komisija je danas imenovala delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona.

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda bošnjačkog naroda iz Tulanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su: Dževad Hadžić (SDPBiH), Muamer Zukić (SDA) , Senad Alić (PDA) i Izen Hajdarević (NiP). Peti delegat iz reda bošnjačkog naroda iz TK određen je žrijebanje, koje je dnas provedeno, a na ovaj način je odlučeno da će to biti Damir Šišić iz SDA. Zajedno sa njim “u bubnju” je bila i Asmira Hasić iz NiP-a.

Jedini delgat iz reda hrvtaskog naroda iz TK također je biran žrijebanjem, a kandidati su bili Boris Krešić (DF) i Silva Banović (NiP). Žrijebom je odlučeno da u Dom naroda ide Banović.

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda srpskog naroda iz Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su Slađan Ilić (SDPBiH) i Žarko Vujović (DF). Treći delegat iz reda srpskog naroda biće imenovan na osnovu člana 10.6. Izbornog zakona, s obzirom da u Skupštinu TS nije izabran dovoljan broj predstavnika srpskog naroda.

Na osnovu rezultata posrednih izbora iz reda Ostalih iz Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrana je Sandra Imširović (DF).

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo