Petak, 25 lipnja, 2021

Odluka načelnika Srđana Mandića: U Općini Centar Sarajevo danas radni dan, različite reakcije građana

Nemojte propustiti

Općina Centar Sarajevo informisala je građane kako je danas, prvi dan Bajrama, radni, ali će uposlenici raditi skraćeno. Prethodnih godina, uposlenici ove Općine su bili slobodni na za ovaj vjerski praznik. Ova informacija izazvala je podijeljene reakcije građana.

Radno vrijeme općine danas i sutra (14. maja) je do 16 sati.

“Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, obavještavamo sve korisnike usluga da će radno vrijeme Matičnog ureda Općine Centar biti skraćeno. Tako će u četvrtak 13. i petak 14. maja 2021. godine Matični ured biti otvoren do 7:30 do 16 sati. U periodu od 12 do 12:30 sati Matični ured neće raditi kako bi se u navedenom terminu izvršila dezinfekcija prostora”, navodi se u saopćenju.

Tokom prošle godine, Općina je radila skraćeno dan uoči Bajrama, dok za prvi dan Bajrama nije radila.

Sarajlije su imale podijeljene reakcije. Neki su osudili odluku načelnika Srđana Mandića” pitajući zbog čega radnici nemaju jedan dan slobodno po Zakonu za praznik. Drugi su pohvalili ovu odluku kazavši kako u Općini rade i uposlenici drugih vjeroispovijesti koji ne slave Bajram.

Općinsko vijeće i načelnik općine Centar uputili su dana čestitku svim muslimanima sa željom da dane Bajrama provedu u zdravlju, radosti, ljubavi i veselju.

Radno vrijeme Općine Centar u četvrtak i petak do 16 sati

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, obavještavamo sve…

Posted by Općina Centar Sarajevo on Wednesday, 12 May 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik ogorčen zbog poruke iz Bundestaga: “Njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici…”

“Neizabrani stranac, koji bi, eventualno, došao, i to još mimo odluke Savjeta bezbjednosti, suspendovao bi i ono malo demokratskih...

Možda vas zanima i ovo