Četvrtak, 25 travnja, 2024

Odluka Vlade KS: Januarski računi za grijanje bit će umanjeni za 9 posto

Preporučeno

Sredstva će građanima biti refundirana na način da će im za navedeni iznos od 9% biti umanjeni januarski računi za grijanje.

Vlada Kantona Sarajevo je naložila KJKP „Toplane – Sarajevo“ da umanji iznos računa za uslugu centralnog grijanja korisnicima, a koji su im ispostavljeni za decembar 2022. godine, za 9,00%.

Sredstva će građanima biti refundirana na način da će im za navedeni iznos od 9% biti umanjeni januarski računi za grijanje.

Upravo se čita:  Sutra dženaza Midhatu Dedoviću koji je nestao u novembru prošle godine

Ovoj odluci prethodila je inicijativa zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoše Čampare koji je na posljednjoj sjednici ovog kantonalnog zakonodavnog tijela zatražio da se na osnovu podataka o utrošku prirodnog gasa, kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije u decembru i evidentnih odstupanja od planiranih utrošenih sredstava KJKP “Toplane”, izvrši umanjenje računa usluga centralnog grijanja za građane za navedeni mjesec.

Upravo se čita:  Uhapšena djevojka iz Živinica: Varala prilikom iznajmljivanja vozila, “zaradila” preko 120.000 KM

Kako je obrazloženo, tokom decembra 2022. godine, dnevne temperature su bile iznad prosjeka, što je rezultiralo manjim utroškom svih energenata za zagrijavanje svih objekata u Kantonu Sarajevo, te je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, u saradnji sa KJKP “Toplane”, usaglasilo ovaj modalitet umanjenja iznosa na računima za domaćinstva.

Upravo se čita:  Majka u očaju i nevjerici: Moj 13-godišnji sin udaran je do nesvijesti samo zato što je pozvonio na tuđa vrata

Resorni ministar Enver Hadžiahmetović najavio je također da Neovisno tijelo Vlade KS priprema zaseban prijedlog korekcije cijena grijanja za sve korisnike usluga “Toplana”, za period 01.01. do 31.03.2023. godine, zbog smanjenja cijene prirodnog gasa, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

Društvenim mrežama se proširio snimak na kojem se vidi kako žena tuče uplakanu bebu. Policija je odmah reagovala i...

Još vijesti za vas