Petak, 3 veljače, 2023

Odluke Christiana Schmidta o imovini objavljene u Službenom listu Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

“Ovaj nalog izravno se primjenjuje i nije potrebna nijedna dodatna radnja radi osiguranja njegovog pravnog dejstva”, navodi se.

U Službenom listu BiH 15. aprila objavljena je Odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta kojom se suspenduje Zakon o neprokretnoj imovini RS-a.

“Ovaj Nalog donosi se na osnovu međunarodnog mandata visokog predstavnika i ne donosi se supstituiranjem bilo kojeg domaćeg organa vlasti. Nalog će imati prvenstvo u odnosu na bilo koje nekonzistentne odredbe bilo kog zakona, propisa ili akta, bilo postojećeg, bilo budućeg. Ovaj nalog izravno se primjenjuje i nije potrebna nijedna dodatna radnja radi osiguranja njegovog pravnog dejstva”, navodi se.

Primjena Zakona o nepokretnoj imovini obustavlja se do stupanja na snagu konačne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o navedenom zakonu.

U Službenom listu je objavljena i odluka visokog predstavnika o donošenju izmjena i dopuna Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo