Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Odmah stupaju na snagu: Vlada donijela tri nove naredbe zbog velikog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo

Nemojte propustiti

Zbog velikog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, Vlada KS donijela je danas tri nove naredbe, koje stupaju na snagu odmah.

1. Naređuje se obustava korištenja započetih i planiranih godišnjih odmora u 2021. godini, kao i korištenja preostalog dijela godišnjih odmora iz 2020. godine, svim uposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru u Kantonu Sarajevo.

2. Naređuje se hitan povratak sa započetih godišnjih odmora iz 2021. godine, kao i godišnjih odmora iz 2020. godine, svim uposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru u Kantonu Sarajevo.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

3. Naređuje se privremeni radni angažman svim uposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru u javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo koje se bave liječenjem bolesnika oboljelih od Covida-19, a čiji privremeni radni angažman bude iskazan Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo po potrebi javnih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo koje se bave liječenjem bolesnika oboljelih od Covida-9.

Nadzor nad provođenjem ovog zaključka provodi Kantonalna uprava za inspekcijske poslove putem nadležnih inspektora.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se kontinuirano do objave o ukidanju zaključka od strane Vlade Kantona Sarajevo, saopšteno je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo