Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Odmor iz pakla: Unajmio apartman u Hrvatskoj, uplatio i akontaciju, a kada je stigao na adresu, nastala je drama…

Nemojte propustiti

Iz PU istarske ujedno upozoravaju građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Državljanin Rumunjske 23. jula putem društvene mreže dogovorio je najam kuće za odmor u Medulinu te je nakon dogovora i rezerviranja apartmana, osobi uplatio akontaciju od nekoliko hiljada kuna.

No, kako tvrdi, kada je došao na adresu na kojoj je trebao ljetovati, osobe s kojom je dogovorio ljetovanje nije bilo i prestala mu se javljati na pozive, piše Dnevnik.hr.

Utvrđuju se sve okolnosti

Policija utvrđuje sve okolnosti događaja. Iz PU istarske ujedno upozoravaju građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Policija građanima preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika.

Savjeti policije

Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, policija savjetuje građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo