Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

“Odnosi između Kine i BiH se dobro razvijaju”: Predsjednik Xi Jinping zahvalio Miloradu Dodiku na čestitki povodom kineske Nove godine

Nemojte propustiti

Predsjednik Kine Xi Jinping zahvalio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na čestitki koju je uputio njemu i građanima Kine povodom kineske Nove godine.

Predsjednik Kine naglasio je u pismu da izuzetno cijeni prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Samitu lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i njegov doprinos uspješnom održavanju ovog značajnog skupa.

– Odnosi između Kine i BiH se dobro razvijaju, a pragmatična saradnja je iznjedrila plodne rezultate. Pridajem veliku važnost razvoju odnosa između Kine i BiH i spreman sam da, zajedno sa Vama, u okviru inicijative ‘Pojas i put’ i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope ulažem napore kako bi odnosi između BiH i Kine podigli na još veći nivo – istakao je predsjednik Kine Xi Jinping u pismu upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo