Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Odobreni dodatni upisi na Ekonomski, Medicinski i Filozofski fakultet UNSA

Nemojte propustiti

Vlada Kantona Sarajevo (KS) danas je donijela Odluku o proširenju broja studenata koji se mogu upisati u prvu studijsku godinu I i II ciklusa i integriranog studija u studijskoj 2016/2017. godini na Univerzitetu u Sarajevu (UNSA).

Dodatni broj studenata bit će upisan na Ekonomski fakultet i to na Odsjek za menadžment – 74 kandidata, na Odsjek za menadžment-engleski jezik – 58 kandidata te na Odsjek Visoka poslovna škola – 45 kandidata. Svi novoupisani studenti će biti u statusu redovnih studenata koji troškove studija snose sami.

Na Medicinski fakultet upisat će se 39 kandidata u statusu redovnih samofinansirajućih studenata.

Odobren je dodatni upis i na Filozofski fakultet i to na jednopredmetni studij Engleskog jezika i književnosti također u statusu redovnih samofinansirajućih studenata upisat će se deset kandidata, za isti studij u statusu vanrednih studenata odobren je upis za deset studenata.

Još 30 studenata bit će upisano na jednopredmetni studij na Odsjeku za psihologiju u statusu redovnih samofinansirajućih studenata.

Vlada je donijela rješenje kojim su Jasmin Kapetanović i Dželaludin Junuzović imenovani kao predstavnici Kantona Sarajevo, kao suosnivača, u Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo. U nadležnosti Vlade Federacije BiH je imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora UKC Sarajevo u punom sastavu.

Vlada KS je dala saglasnost da se za vrijeme održavanja 22. Sarajevo Film Festivala od 12.08. do 20.08. 2016. godine produži radno vrijeme u ugostiteljskim objektima i na mjestima okupljanja gdje se održavaju projekcije i ostali sadržaji u okviru Sarajevo Film Festivala, saopćeno je iz kantonalne Press-službe.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo