Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Održana 73. vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara BiH

Nemojte propustiti

Savjet ministara BiH, na prijedlog predsjedavajućeg, donio je Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Odlukom je Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara BiH odobreno 300 hiljada KM za finansiranje troškova održavanja sastanka Grupe konstituence zemalja u okviru Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji će biti održan 15.
i 16. septembra 2022. godine u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina se nalazi u holandsko-belgijskoj konstituenci koja broji ukupno 15 zemalja.

Osim Bosne i Hercegovine, ovogodišnjeg domaćina sastanka, članice ove konstituence su Armenija, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Izrael, Kipar, Luksemburg, Moldavija, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Ukrajina. Sastanak u BiH trebao je biti održan 2020. godine, ali je prolongiran zbog pandemije Kovida-19.

Sastanak na kojem se, uz delegaciju BiH, očekuje učešće još 14 delegacija koje u pravilu predvode ministri finansija/guverneri zemalja članica u Svjetskoj banci i MMF-u, uz učestvovanje guvernera centralnih banaka, biće prilika za razgovore o finansijskim i ekonomskim pitanjima članica ove konstituence u svjetlu politika i programa MMF-a i Svjetske banke.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo