Subota, 22 siječnja, 2022

Održani 446. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Nemojte propustiti

Skokovima 49 u takmičarskom i deset skakača u revijalnom dijelu, održani  su 446. tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru.

Foto: AnadolijaLorens Listo, ovogodišnjom je pobjedom ostvario svoju šestu pobjedu u kategoriji skokova na glavu. Drugi je bio Ilijaz Spasovski, dok je treće mjesto osvojio Aleksandar Simanović.

U kategoriji skokova na noge, prvo mjesto je osvojio Igor Kazić, drugi je bio Admir Delić. Treće mjesto osvojio je Ermin Sarić.

Kako je javio novinar agencije Anadolija, manifestaciji je prisustvovalo više hiljada gledalaca iz Mostara, ali i čitavog regiona.

Prema riječima predsjednika kluba skakača u vodu “Mostari” i jednog od organizatora ovogodišnjih skokova Saše Oručevića, na ovogodisnjem takmičenju učestvovalo je 49 skakača iz gotovo svih zemalja regiona.

Skakači su bili podijeljeni u dvije discipline tako da su 19 njih izveli skok “na noge” dok su preostalih 30 skakali  “na glavu”. Pored 49 takmičara, publika je vidjela i deset revijalnih skokova.

Ovogodišnjim žirijem predsjedavao je legendarni bosansko-hercegovački skakač Emir Balić, dok ostatak žirija sačinjavaju Mirsad Deda Pašić, Enver Novaković, Haris Šiširak i Ermin Zukanović.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo