Petak, 17 rujna, 2021

Oduševljen podrškom: Oporavlja se heroj iz Tunisa koji je spasio život zaručnici

Nemojte propustiti

Saera Wilson danas je živa zahvaljujući nevjerojatnoj hrabrosti svog zaručnika Matthewa Jamesa (30).

Podsjetimo, dok je terorist u popularnom resortu u Tunisu pucao po ljudima, Matthew je vlastito tijelo koristio kao štit kako bi zaštitio zaručnicu. Upucan je tri puta te je pretrpio srčani udar.

Matthew James nije puno dvojio kada je pucnjava počela, stao je ispred zaručnice, zaštitio je i primio metak u rame, prsa i kuk.

“Primio je metak za mene. Dugujem mu svoj život jer se bacio ispred mene kada je krenula pucnjava. Bio je pokriven krvlju, no samo mi je rekao da trčim što dalje. Rekao mi je da me voli, no da samo krenem te da našoj djeci kažem da ih voli. Bila je to najhrabrija stvar koju sam vidjela, ali jednostavno sam ga morala pustiti da ostane ležati jer je pucnjava i dalje trajala. Pobjegla sam natrag u hotel,uokolo je bio haos. U bazenu je plutalo tijelo oko kojeg je bilo mnogo krvi. Ne mogu objasniti koliko je strašno bilo, sami vrisak i pucnjevi. Samo sam sretna što je Matthew preživio, jer mnogi su poginuli”, rekla je Saera.

Saera je na svom profilu objavila zajedničku fotografiju s Matthewom i dodala da je njegovo stanje stabilno, a pokrenuta je i stranica na kojoj se prikuplja novac za bolničke račune.

“Samo da zahvalim svim na podršci, porukama i donacijama. Sve statuse i poruke mu čitam i oduševljen je. Uskoro će vam i sam biti u stanju odgovoriti. Volimo vas”, napisala je Saera.

I Wilsonova obitelj izjavila je za medije da su i on i Saera dobro i da su sretni što su opet u Velikoj Britaniji.

Inače, zaručnici su Sousse posjetili kako bi se odmorili dvije sedmice, a djecu su ostavili kod kuće s ostatkom porodice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropska država uvodi nove mjere, biće među najstrožijim u svijetu

Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji...

Možda vas zanima i ovo