Subota, 18 rujna, 2021

Oduzeto 205 kg švercovanog duhana

Nemojte propustiti

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regonalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 205 kg duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama, prenosi novinska agencija Patria.

U zajedničkoj akciji Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a ZDK-a Policijske stanice Olovo od jednog fizičkog lica privremeno je oduzeto 166 kg rezanog duhana zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom kontrole saobraćaja zaustavljeno je putničko motorno vozilo u kojem je pronađen rezani duhan koji nije bio obilježen akciznim markicama u skladu sa Zakonom o akcizama u BiH. Protiv lica kod kojeg je pronađen duhan bit će pokrenut prekršajni postupak.

Također, u zajedničkoj akciji Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske CJB Doboj, Policijska stanica Bosanski Šamac, zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda privremeno je oduzeto 39 kg sitno sjeckanog duhana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cerić pozvao Bošnjake da se ujedine: “Ako je predsjednik Alija morao sjediti za istim stolom sa Karadžićem, zašto dojučerašnji partijski i kućni prijatelji ne...

U jeku aktuelnih političkih previranja u našoj državi, dr. Cerić je prokomentirao dešavanja, te pozvao Bošnjake- Bosance da se...

Možda vas zanima i ovo