Srijeda, 6 srpnja, 2022

Oglasila se Ana Bavrka o aferi “respirator”: Ovo je njen komentar!

Nemojte propustiti

Bavrku je vlasnik firme “Srebrena malina“ i njen kolega s “Hayata” Fikret Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Do okončanja istrage firmi “Srebrena malina” Sud BiH je blokirao račune, a do sada je u našu zemlju stiglo 80 od 100 respiratora koji su plaćeni 10,5 miliona KM.

Kao što je objavljeno jučer, u aferi “respiratori” pojavljuje se i ime atraktivne TV voditeljice Ane Bavrke kao stručne osobe u firmi “Srebrena malina”, čija je osnovna djelatnost prerada i konzerviranje voća i povrća.

Bavrka je po profesiji diplomirani inžinjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Nju je, naime, vlasnik firme “Srebrena malina“ Fikret Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Fikret Hodžić i Ana Bavrka

Iz Dnevnog avaza su pokušali kontaktirati Bavrku kako bi čuli koja je njena uloga u firmi “Srebrena malina”, ali nije odgovarala na pozive.

Kratko je porukom odgovorila:

“Trenutno ne želim davati nikakve izjave o ovoj temi. Hvala vam na pozivu.”

Do okončanja istraga “Srebrenoj malini” Sud BiH blokirao je račune, a do sada je u našu zemlju stiglo 80 od 100 respiratora koji su kupljeni za 10,5 miliona KM.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mirsad Hadžikadić i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić od danas je zvanično u utrci za člana Predsjedništva BiH. Prijavu je lično...

Možda vas zanima i ovo