Petak, 25 lipnja, 2021

Oglasila se baka Brentona Tarranta: “On nije unuk kojeg sam poznavala. Posjećivao me dva puta godišnje”

Nemojte propustiti

Baka Brentona Tarranta ostala je u nevjerici nakon što je saznala da je njen “dobri dječak”, kojeg je posljednji put vidjela prošlog Božića, hladnokrvno ubio 49 osoba.

Joyce Tarrant (94) kaže da hladnokrvni ubica koji je snimao ubijanje muslimana dok su se molili u džamijama nije “unuk kojeg je poznavala”.

Vijest o terorističkom napadu je Brentonovou majku Sharon zatekla dok je držala čest engleskog jezika. Nakon učestalih poziva medija, profesorica u srednjoj školi Maclean je prekinula nastavu. Vjeruje se da se Sharon i Bentonova sestra Lauren kriju nakon što su prethodne dale izjavu policiji u petak. Navodno su se same javile policiji nakon što su prepoznale Brentona na objavljenim snimcima, prenosi Faktor.ba.

Joyce Tarrant he ispričala medijima da ju je Brenton posjećivao dva puta godišnje, a posljednji put je to uradio u decembru za Božić.

– Sve je ovo šokantno, naročito zbog Brentona, on je dobar dječak. Uvijek je bio fin i ljubazan – izjavila je za Daily Mail.

Dodaje da se cijela porodica, uključujući i njegovu majku Sharon, teško nosi sa ovim vijestima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo