Utorak, 17 svibnja, 2022

Oglasila se Bisera Turković nakon izjave da su bh. građani razmaženi

Nemojte propustiti

Izjave Bisere Turković odjeknule su u javnosti, što je izazvalo negativne komentare. Potom se ministrica oglasila na društvenim mrežama.

Ministrica vanjskih poslova BiH je gostovala je na Hayat TV-u, u emisiji ‘7 Plus’, a svojom izjavom šokirala je bh. javnost. Naime, kazala je da niko nema pravo da bude umoran od borbe za izgradnju BiH.

“Niko nema pravo da bude umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život… Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi”, rekla je ministrica.

Zatim je spomenula šatore i beskućnike u razvijenim zemljama svijeta, ali i rekla da ih nema u BiH.

“Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko Parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima… Mi imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini”, kazala je, između ostalog, Bisera Turković.

Njene izjave odjeknule su u javnosti, što je izazvalo negativne komentare. Potom se ministrica oglasila na društvenim mrežama.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pojedinci su ponovo dio mojih izjava iz intervjua televiziji Hayat izvukli iz konteksta i pogrešno reinterpretirali. To već postaje redovna praksa, očito sa političkim i populističkim motivima.

Moje poruke su apsolutno jasne i govore o tome da se konstantno ističe sve negativno o BiH, često bez argumenata i unatoč ekonomskim pokazateljima. Takva kampanja protiv BiH samo podstiče iseljavanje mladih ljudi, proizvodi beznadežnost i ima za cilj oslabiti ljude koji se bore za ovu zemlju.

Jasno je da je još uvijek dug put pred nama, da se mnogi bore za egzistenciju, ali moramo nekad pogledati i napredak i put koji smo kao država prešli”, rekla je Turković.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Turković u Briselu: Kandidatski status za BiH posljednja je šansa da se spasimo od efekta prelijevanja sukoba

Tokom današnjeg zasjedanja Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, ministri vanjskih poslova država Zapadnog Balkana su razmijenili mišljenja sa...

Možda vas zanima i ovo